Training familiecoach-professional

De training familiecoach-professional is een persoonlijk ontwikkelingstraject voorbereidend op het vakgebied tot familiecoach.

– Speciaal voor professionals uit de zorg- en welzijnssector en het maatschappelijk werkveld –

Voor 'betrokken' professionals die met meer voldoening en betekenis meer mensen willen helpen. Die dit willen doen vanuit hun eigen invalshoek en levenservaring binnen de ‘scope’ van professionele (familie) coaching.

En dit op een nieuwe 'eigentijdse' wijze willen uitvoeren! Gebruik makend van de nieuwste Social Media en online mogelijkheden voor het vinden en verbinden met de juiste doelgroepen.

 

 "Toen mijn moeder ernstig ziek werd, en ik met mijn fulltime baan meer dan 50 uur per week werkte, raakte ik zelf in een burn-out. Ik wilde het allemaal goed doen. En zowel mijn werkgever als mijn moeder niet teleurstellen. Waar ik terecht kon was niet duidelijk. Een lang pad van vallen en opstaan volgde. Graag had ik hier hulp bij gehad!"

 

Herken je je in het volgende?                                                                

Je bent een 'betrokken' professional en je: 

 • hebt een passie voor het helpen van mensen;
 • doet dit graag vanuit je eigen regie, op de manier die het beste bij je past;
 • zoekt in je werk een nieuwe invulling en nieuwe koers met meer betekenis;
 • wilt jouw expertise meer gewaardeerd zien en meer zichtbaar maken;
 • levert graag een substantiële bijdrage aan het welzijn van mensen;
 • bent voorstander van het integraal werken en het begeleiden van mensen in familieverband;
 • hebt interesse in het werken met nieuwe concepten en een 'eigentijdse' aanpak.

 

Doe dan mee met de training familiecoach-professional!

Een traject waarbinnen je samen met andere professionals jouw unieke invalshoek ontdekt en gaat leren hoe je jouw expertise waarde geeft en aanbiedt aan de markt.

Zichtbaar worden en meer mensen bereiken daar gaan we voor. Je leert het prachtige vakgebied van (familie- en systeem) coaching. Een systeemgerichte benadering voor het begeleiden van mensen met een hulpvraag. 

Tijdens het traject mag je alles vragen en uittesten. We gaan werken met proefopstellingen en pilots. Totdat je zeker van je zaak bent en klaar bent om jouw aanbod te doen.

Zie hiernaast hoe het traject concreet is opgebouwd:

 

 

 

De resultaten die je uit de training familiecoach-professional minimaal gaat behalen zijn de volgende:

√ Je ontdekt wat je ECHT wilt en wie je hiermee het beste kunt helpen

√ Je weet hoe je jouw expertise en levenservaring omzet in waarde

√ Je leert hoe je dit in een duidelijke propositie aanbiedt aan de markt

Je gaat meer mensen bereiken en efficiënter helpen in familieverband.

De onlinetraining behorende bij de training familiecoach-professional bestaat uit:

Een modulaire opbouw met vijf modules, vijf stappen die de basis vormen binnen het traject. De vijf modules bestaan weer uit verschillende lessen en leerresultaten.

Alle vijf op een rij:

 1. Ontdekking en ontwikkeling van jouw eigen unieke invalshoek, jouw kwaliteiten en talenten. Met de grote 'WAAROM' vraag! 
 2. Jouw doelgroep, welke mensen wil je helpen en waarmee? (Volgens de opbouw vanuit 'corporate' storytelling; elk bedrijf, idee en persoon heeft een verhaal).
 3. Het systemisch werken; familierelaties, familiecommunicatie, gezinsthema’s plus coaching tools en technieken.  
 4. Trajecten samenstellen en prijsbepaling (volgens nieuwe ‘eigentijdse’ modellen).
 5. Acquisitie, marketing en profilering, met mogelijkheden binnen Social media.

Waarom meedoen?

Meedoen is interessant wanneer je het als professional graag anders wilt. Anders en beter. Je wilt gaan voor een betere samenleving, meer geluk voor mensen, minder mensen die vastlopen en minder geweld. Je wilt dat jouw werk er toe doet. Je wilt dat jij er toe doet. Ieder mens heeft het nodig om gezien en erkend te worden en heeft recht op hulp en steun als dat nodig is.

 

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Een kind geeft niet aan overbelast te zijn en houdt uit loyaliteit voor de ouder de zorg af. De ouder heeft door zijn cognitieve stoornissen geen inzicht; kan zich niet verplaatsen. 'Parentificatie' ligt dan op de loer. Als hulpverlener wil ik ervoor zorgen dat beiden in de juiste rol kunnen blijven. Ook wil ik meer inzetten op samenwerking met CJG. De methode Familiezorg ondersteunt mij hierin."

"Wat ik leerde met de methode familiezorg is om meer in gesprek te gaan met de zorgvrager én de familie en als hulpverlener minder de regie te willen nemen. En daarnaast meer uit te gaan van hun behoeften en wensen. Open communicatie lijkt vanzelfsprekend maar is dat niet altijd!"

Wil je graag meedoen of heb je nog vragen stuur dan een mail naar: Elvira Heemskerk
e.heemskerk@missies.nl