Ik cijferde mezelf weg, eindelijk koos ik voor mezelf

De aanleiding om met de training mee te doen was dat ik na een jarenlange uitputtingsslag, waarbij ik mezelf wegcijferde, nu eindelijk meer voor mezelf mocht kiezen. Daarbij hoort investeren in mijn werk en gaan voor wat ik echt leuk vind. Hulp zoeken bij dat waar ikzelf niet goed in ben is daar een belangrijk onderdeel van. Vandaar dat ik met de training van Elvira mee ging doen. Ik voelde direct een klik met Elvira, ze is ontzettend aardig, empathisch, kan goed luisteren, denkt actief mee en is positief en doelgericht.

Opkomen voor jongeren en ze weerbaar maken; dat is mijn missie

Als coach/trainer is het mijn missie om zoveel mogelijk ‘jongeren’ te leren om beter voor zichzelf op te komen en ‘sociaal weerbaarder’ worden in contact met de ander. Met de training van Elvira ging ik meedoen omdat ik graag wilde leren hoe ik meer klanten en een hogere omzet kan verwerven voor mijn praktijk. Elvira heeft mij laten inzien dat ik moet uitgaan van de kennis en kunde die ik nu heb en mij niet moet focussen op beroepsverenigingen die telkens weer andere eisen stellen aan deelname criteria. Ook heeft zij mij geleerd om te kiezen voor een doelgroep en mijzelf met een heldere profilering zichtbaar te maken waardoor ik gemakkelijker aan nieuwe klanten kan komen en klanten mij sneller kunnen vinden. De toekomst van mijn bedrijf is dat mijn diensten in ieder geval verder gaan dan alleen Alphen aan den Rijn en omstreken, zodat ik jongeren in het hele land kan trainen en coachen.

Het ging niet goed met mijn praktijk (en met mij). Elvira bood de oplossing

Het ging niet goed met mijn praktijk (en met mij). Zelf had ik geen idee wat ik moest doen en ik had echt iemand nodig die me dat ging vertellen. Elvira bood de oplossing. De timing was perfect. Ik heb geleerd hoe ik mijn doelgroep het beste kan aanspreken en hoe ik een gesprek zo kan sturen dat iemand zelf inziet dat hij of zij bij mij moet zijn voor de oplossing van zijn probleem en dat hij er mee aan de slag moet gaan. Ook zie ik nu in dat het belangrijk is dat ik ervoor zorg dat ik niet afhankelijk ben van alleen een methode. Ik merkte dat Elvira zich oprecht bekommert om het welzijn van degene die zij coacht. Het contact vond ik heel prettig en ongedwongen. Het is meer een samenwerking dan dat zij me allerlei dingen oplegde, dat vond ik heel fijn.